Сос Скордаля

Сос Скордаля
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
12/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Невероятният сос Скордаля, който поднасяме с тиквички или риба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което трябва да направим, е да накиснем хляба във вода.

След това изцеждаме с ръце.

Изчистваме си скилидките чесън и заедно с хляба ги намачкваме добре, като прибавяме и малко олио.

Можем това да го направим с пасатор.

Към тях добавяме орехите и бъркаме непрекъснато, като добавяме на тънка струйка останалата мазнина.

Овкусяваме със солта и оцета.

Готовия Скордаля разреждаме с малко кисело мляко до желаната гъстота.

Този вид сос Скордаля може да поднесем с пържени тиквички или пържена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: