Здравословно и вкусно брауни без масло и яйца
Zdrav brauni bez maslaca i jaja
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Здравословно и вкусно брауни без масло и яйца

Здравословно и вкусно брауни без масло и яйца

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5166k1k2k
Здравословно и вкусно брауни без масло и яйца
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
13/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Брауни, което всеки може да похапва, защото е здравословно"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. на пюре големи узрели
  • кварк - 180 г нискомаслен
  • биомляко - 100 мл (1.5% мазнини) или бадемово мляко
  • овесени ядки - 100 г фино смлени
  • какао - 40 г за готвене
  • шоколадов протеин - 4 с.л. на прах
  • орехи - 50 г едро нарязани по желание
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. смляна ванилова шушулка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези протеинови брауни са съобразени с диетата - и са с много малко калории, като за 1 порция са едва 120 калории!

Оригиналът е истинска калорична бомба. Средно малко брауни с тегло само 85 грама вече има около 400 калории.

За съжаление класиката от американската кухня е всичко, но не е част от здравословната диета. По принцип можете да решите: или цяла закуска - или малко брауни. В тази рецепта не се нуждаем от брашно, масло и яйца.

В резултат на това има значително по-малко калории от оригинала.

Тези съставки правят рецептата на брауни щадяща рецепта със здравословни съставки, като нискомаслен кварк, банани и овесени ядки.

Протеиновият прах заедно с обезмасления кварк осигурява допълнителна порция протеин, бананът ни дава бърза енергия, овесената каша повишава кръвната захар бавно - и по този начин ви кара да се чувствате пълноценни за дълго време.

Диетичното Брауни е идеалният старт на деня и дори може да се яде като закуска, преди да се упражнявате.

Сложете всички съставки в купа и ги смесвате, като използвате миксер. Междувременно предварително загрейте фурната до 170°C

Поставете на дъното на тавичката за печене, хартия за печене и разпределете равномерно тестото. С размера на формата за печене, които изберете, ще определите дебелината на браунито

Печете здравословното и вкусно брауни без масло и яйца на средния рафт за 18-22 минути. Оставете малко да се охлади и нарежете на 9 парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: