Пуешка пастърма - мезе за бира
Ćureće suvo meso - meze za pivoHomemade Turkey Pastrami
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пастърма»Пуешка пастърма - мезе за бира

Пуешка пастърма - мезе за бира

Пуешка пастърма - мезе за бира
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Бирата да е студена, а мезето - пуешка пастърма"

Необходими Продукти

  • пуешко бонфиле - 1 бр.
  • морска сол - 1 пак
  • за овалване
  • чубрица
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете купа с капак и покрийте дъното с морска сол.

Измийте месото и го поставете отгоре.

Покрийте с останала част сол.

Затворете капака и оставете в хладилника за 24 ч.

Извадете месото. Изхвърлете солта и измийте месото. Напълнете купата с вода и го поставете вътре.

Затворете с капака и оставете в хладилника за още 24 ч.

Готовото месо извадете и оваляйте в смесените подправки.

Закачете на кука и оставете за 1 седмица на сенчесто, прохладно място, за да изсъхне пастърмата добре.

Ако ви се стори леко сурово, то оставете пуешката пастърма за още няколко дена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: