Пуешко вретено

Пуешко вретено

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Пуешко вретено
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 9ВИДЕО
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Хапнете си сладко, сладко това разкошно пуешко вретено"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешките пържоли. Посолете и овкусете с черен пипер.

Разбийте две яйца с телена бъркалка и добавете 20 г настърган пармезан.

Загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете един омлет. Нарежете омлета на 3 ленти.

В средата на всяка пържола сложете по парче омлет и слайс бекон. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете скилидки чесън и клонка розмарин. Изпържете руладините от всички страни за кратко и полейте с бялото вино.

Излейте 50 мл топла вода, захлупете съда и гответе пуешките рулца 20 мин или докато останат на мазнина.

Сварете 500 г картофи. Обелете ги и пюрирайте, докато са още топли. Сложете в топлото пюре бучка краве масло и налейте 100 мл прясно мляко.

Бъркайте енергично с вилица, докато пюрето стане пухкаво. Никога не разбивайте картофено пюре с миксер.

Става като лепило. Сложете картофеното пюре в подходяща за сервиране чиния и отгоре наредете пуешкото вретено.

Полейте пуешкото вретено с мазнината от пърженето. Сервирайте ястието топло.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: