gotvach.bg»Рецепти»Риба»Жабешки Бутчета»Жабешки бутчета по провансалски

Жабешки бутчета по провансалски

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493923k
Жабешки бутчета по провансалски1 / 2
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Невероятен деликатес, с който искаме да зарадваме заклетите фенове на Френската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбиваме прясното мляко със сол и черен пипер. Потапяме добре почистените жабешки бутчета последователно в прясното мляко и брашното.

Загряваме олиото, добавяме 50 г масло и изпържваме бутчетата по зачервяване (около 12-14 минути). Когато бутчетата се запържат, заливаме лимоновия сок, прибавяме ситно нарязания магданоз и чесъна, който сме запържили в остатъка от маслото.

Гарнираме ястието с резени лимон, заливаме с маслото, в което сме запържили чесъна и поднасяме още горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: