Ягодов ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493482k
Ягодов ориз1 / 2
15/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза, заливаме го с горещо мляко, добавяме солта и сваряваме до омекване. Докато ориза ври, почистваме ягодите, пресоваме ги и ги добавяме към млечно-оризовата смес.

Сваляме сместа от котлона. Добавяме захарта, разбъркваме за да се овкуси равномерно и оставяме да се охлади. Заливаме изстиналата смес с брендито и половината от сметаната и разпределяме в подходящи чашки. Прибираме в хладилник за да се втвърди.

Преди поднасяне украсяваме с остатъка от сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: