gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Мезета»Конска наденица с гъби и праз

Конска наденица с гъби и праз

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3172k7377441
Конска наденица с гъби и праз
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода.

Суровата конска наденица се слага в алуминиева чиния или малка тавичка. Пече се до готовност на месото.

Гъбите се доизмиват. Режат се на филийки. Празът се почиства и нарязва на колелца. В голям тиган се сипва олио да загрее.

Добавят се празът и гъбите и се пържат. Може да се добави от мазнинката, която е отпуснала наденицата при печенето.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се мъжкото мезе.

В чиния се слага канапе от гъбите с праз. Отгоре се слага наденицата и се нарязва.

Конска наденица с гъби и праз - любимото мезе за чаша червено вино през зимните вечери с любими хора.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: