gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бърза и лесна бисквитена торта

Бърза и лесна бисквитена торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Бърза и лесна бисквитена торта
Снимка: Мария Симова
1 / 2
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Сладкарството е забавление, а приготвянето на тази бисквитена торта го потвърждава още веднъж"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 1.5 пакета какаови
  • течна сметана - 300 мл
  • сирене крема - 500 г
  • захар - 500 г за карамелизиране
  • прясно мляко - 1 ч.ч. за потапяне на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер поставете крема сиренето и разбъркайте.

Отделно в съд с дебело дъно поставете захарта и бъркайте, докато се разтопи и получите кафяв карамел.

Внимателно прибавете карамела към сиренето при непрекъснато бъркане, до еднородна смес, оставете крема де се охлади.

Отделно разбийте сметаната на пухкав крем.

В правоъгълна тавичка с размери 20/30 см, подредете ред бисквити, като ги потапяте в студеното мляко една по една.

Отгоре разпределете равномерно 1/3 част от сметаната и 1/3 част от карамеления крем със сирене.

Върху тях наредете 2 реда, потопени в прясно мляко бисквити.

Разпределете равномерно върху тях останалия карамелен крем и завършвате с останалата сметана. Декорирайте вкусната бисквитена торта с натрошени бисквити.

Поставете бърза и лесна бисквитена торта в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: