Балкански тулумбички
Balkanske tulumbice

Балкански тулумбички

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Балкански тулумбички
Снимка: Мария Симова
1 / 2
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Не можем да откажем балкански тулумбички без значение кое време през деня е"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 400 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 250 г
  • яйца - 5 бр.
  • за сиропа
  • вода - 700 мл
  • захар - 600 г
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете от сиропа, налейте в тенджера водата и добавете захарта.

Варите 5 минути след завиране на сиропа, като в края прибавите прясно изцедения сок от лимон.

В тенджера налейте водата, добавете солта, захарта и олиото, поставете на котлона да заври.

След като заври, изсипете наведнъж пресятото брашно при непрекъснато бъркане, бъркате, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, оставете да се охлади настрани.

След което прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, получавате гъсто и лепкаво тесто.

Нагрейте повечко олио в по-дълбок тиган и поставете на котлона да се нагрее. Прехвърлете тестото в пош и шприцовате тулумбичките направо в нагрятото олио, като режете тулумбичките еднакви по размер.

Пържите до златисто кафяв цвят. Извадете изпържените тулумби и ги потопете в охладения сироп за 2-3 минути, след което ги подредете в тава.

Така процедирате до привършване на тестото, а готовите тулумби, поливате с останалия сироп, в който ги потапяхте.

Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и оставете балканските тулумбички да се охладят напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: