gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушлета в олио и оцет

Пукани люти чушлета в олио и оцет

НикиНики
Мастър Шеф
6455k2k2k2
Пукани люти чушлета в олио и оцет
Снимка: Ники
1 / 2
20/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Разкошна добавка към всяко ястие от пукани люти чушлета"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 20 - 25 бр. рибки
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар и да не са любими на всеки, лютите чушки са завършекът при сервирането на всяко едно ястие!

За тези пукани чушки, които може да се консумират след няколко часа от приготвянето им, използвам следните съставки:

Първо измиваме и подсушаваме лютите чушки.

Смесвам си равни части олио и оцет, до долната част на ръба на буркан, от около 500 г. Добавям солта и захарта и разклащам буркана!

Пукам чушките и още топли, поставям в буркана, като затварям с капачка.

При всяко слагане на чушки в буркана го разклащам, да се разнесе хубаво маринатата.

След като приключим с всички чушки, оставяме буркана затворен.

От време на време разклащаме буркана. Пуканите люти чушлета в олио и оцет са готови за консумация след няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: