Мозайка от кайма с доматен сос
Mosaic of Minced Meat with Tomato Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мозайка от кайма с доматен сос

Мозайка от кайма с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Мозайка от кайма с доматен сос1 / 2
06/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Като истински почитатели на изкуството ще ви кажем, че тази музайка е просто великолепна - каква композиция, какъв колорит, какъв вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и двете яйца се сваряват, нарязват се на ситно, киселите краставички също. В дълбок съд каймата се размесва като към нея се прибавят 1 яйце, киселото мляко, разбъркано със содата, филийките хляб и останалите подправки.

След като се размеси добре каймата, към нея се прибавят и ситно нарязаните моркови, яйца и краставички. Всичко се размесва добре и се разстила в намаслена тавичка. Пече са на умерена фурна.

Сосът се приготвя като нарязан на ситно праз се задушава в малко олио, прибавят се доматите, нарязаният на ситно чесън, оставят се да врат на тих огън докато се посгъстят. Прибавя се малко захар, магданоз, сол на вкус. Като поврят около 15 мин. се прибавя брашното размито в малко студена вода. Ври още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: