Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мозайка от кайма с доматен сос

Мозайка от кайма с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мозайка от кайма с доматен сос2 / 2
06/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Като истински почитатели на изкуството ще ви кажем, че тази музайка е просто великолепна - каква композиция, какъв колорит, какъв вкус"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сода бикарбонат
  • кимион
  • праз - 1/2 стрък лук
  • чесън - 1 стрък зелен
  • домати - 3 бр.
  • захар
  • сол
  • олио
  • брашно - 1 с. л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и двете яйца се сваряват, нарязват се на ситно, киселите краставички също. В дълбок съд каймата се размесва като към нея се прибавят 1 яйце, киселото мляко, разбъркано със содата, филийките хляб и останалите подправки.

След като се размеси добре каймата, към нея се прибавят и ситно нарязаните моркови, яйца и краставички. Всичко се размесва добре и се разстила в намаслена тавичка. Пече са на умерена фурна.

Сосът се приготвя като нарязан на ситно праз се задушава в малко олио, прибавят се доматите, нарязаният на ситно чесън, оставят се да врат на тих огън докато се посгъстят. Прибавя се малко захар, магданоз, сол на вкус. Като поврят около 15 мин. се прибавя брашното размито в малко студена вода. Ври още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

александра
александра
гомнаика
06.01.2013 21:02
Ани
Ани
А тая сода за какво е?Недоумявам
06.01.2013 16:55