gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена чорба от печурки

Гъбена чорба от печурки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Гъбена чорба от печурки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
21/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Винаги имаме място за купичка гъбена чорба от печурки"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • моркови - 2 бр. средни по големина
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл за готвене
  • магданоз - щипка
  • естрагон - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбена чорба от печурки, която е и много полезна.

Нарежете на ситно лука, моркова и целина. В тенджерка налейте 1 кафяна чашка зехтин, сложете зеленчуците, захлупете съда и задушете за 10 мин. разбърквайки от време на време. Към задушените зеленчуци прибавете нарязаните на филийки гъби.

Налейте около 1 л топла вода. Посолете и варете супата 15 мин. след което добавете ориза и довършете готвенето на гъбите със зеленчуци. Овкусете с щипка наситнен магданоз, естрагон и щипка черен пипер.

Отстранете тенджерата от котлона и излейте на струйка сметаната, като бъркате енергично с телена бъркалка. Поднесете ароматна супа от гъби гореща. Много вкусна чорба се получи!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: