Царевичен хляб без мая
Kukuruzni hleb bez kvasca
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Царевичен хляб без мая

Царевичен хляб без мая

НикиНики
Мастър Шеф
6375k2k1k2
Царевичен хляб без мая
Снимка: Ники
1 / 2
22/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Без много чудене и без мая забъркваме един страхотен царевичен хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За този хляб без мая смесваме си в купичка, разтопеното масло, разбитото яйце и топлото прясно мляко. В дълбока купа слагаме пресятото бяло брашно и царевичното брашно.

Добавяме содата за хляб, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркваме добре сухата смес. На бавна струя добавяме течните продукти, като разбъркваме с лъжица. Накрая вече започваме да омесваме с ръка

Трябва да се получи меко тесто. Понеже се получава ронливо тесто, при месенето го мажем с мазнина. Щом приключим с месенето, намазняваме тавата, в която ще печем нашия хляб и го поставяме.

Печем царевичния хляб в предварително загрята фурна до готовност.

Това е! После само поднасяме ароматния царевичен хляб без мая топъл!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: