gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Мезета»Задушен заешки дроб с праз

Задушен заешки дроб с праз

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
239963601
Задушен заешки дроб с праз
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Чудна гозба от задушен заешки дроб с праз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Заешките дробчета се измиват добре. По преценка се нарязват на едри парчета.

В дълбока чиния се слага брашно. Дробчетата се овалват едно по едно. Нареждат се на дъска.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на филийки.

Доматите се измиват и нарязват на ситно. В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее.

Добавя се празът, за да се запържи. Добавя се захарта. Когато празът се запържи леко, се добавят доматите. Слага се капак на тигана и се задушават.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавят се дробчетата и отново се покрива с капак.

Оставя се, докато дробчетата се сготвят, като от време на време се разбърква.

Кой не обича задушен заешки дроб с праз?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: