gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пиде»Плосък хляб Пиде

Плосък хляб Пиде

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3172k7377431
Плосък хляб Пиде
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 3
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Мекичък и много ароматен плосък хляб пиде"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко и водата се сипват в купа. Затоплят се в микровълновата. Добавят се маята и захарта. Разтварят се и се оставя да шупне.

В тава се пресява брашното. Прави се кладенче. Добавят се солта и олиото. Добавя се шупналата мая и се замесва тесто, като постепенно се взима от брашното.

Замесва се меко и нелепнещо тесто за нашето пухкаво Пиде. Тестото се слага в намазнена купа и се покрива с кърпа. Оставя се да удвои обема си.

Когато втаса, се слага върху набрашнен плот. Оформя се топка и се разточва в кръгла форма. Подготвя се намазнена тава с незалепващо покритие.

Тестото се прехвърля в тавата. С дръжката на прибор се оформя вдлъбнат борд, като трябва добре да се вдълбае.

По същия начин се правят черти, така че да се оформят много малки квадратчета като решетка. Оставя се да втаса.

В купичка се разбива жълтъкът с 2 с.л. прясно мляко и малко олио.

Готовия плосък хляб се намазва с разбитата смес. Поръсва се със сусам и ленено семе.

Пече се до готовност.

Мекият плосък хляб Пиде е готов за консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: