Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с грис и рикота

Ябълков сладкиш с грис и рикота

Ябълков сладкиш с грис и рикота2 / 2
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Парченце ябълков сладкиш с грис и рикота си взимат всички у дома"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр. настъргани
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 щипка
  • лимонена кора - 1/4 ч.л. - настъргана
  • рикота - 100 г
  • бакплувер - 1 пакетче
  • стафиди - 100 г
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта.

Смесваме гриса с рикотата, кокосовото масло, ванилията, бакпулвера.

Добавяме разбитите яйца, настърганите ябълки, ванилията и лимонената кора.

Смесваме, добавяме 2/3 от стафидите и изсипваме в дълбока тефлонова тавичка.

Заравняваме.

Печем ябълковия сладкиш на 180 градуса 40 минути.

Сервираме нашия ябълков сладкиш с грис и рикота, нарязан на парчета, с по една лъжичка заквасена сметана отгоре и поръсваме със стафиди за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: