Картофени мекици

17/09/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Благодарности на Роси Трифонова за тази изключителна рецепта за Картофени мекици! Толкова са вкусни, че нямаме насищане и затова ги правим редовно !"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 818
  • Преглеждания за месеца651
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с щипка захар. След това я добавете към намачканите сварени картофи.

Добавете солта, захарта, олиото и с брашното замесете гладко тесто.

От него оформяйте мекички и ги пускайте да се изпържат от двете страни. Поднесете картофените мекици с пудра захар по желание.подобни рецепти тук

5 14
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мари
Мари
08.03.2014 19:13
Страхотни са. Благодаря за рецептата.
2
18
Гери
Гери
30.10.2013 15:29
Страхотни са да, рецептата е точна. А Азербайджан правят същите, продават се на всеки пазар, на всяка улица. На местата, където ги продават, се поднасят със доматен сос, подправка, подобна на нашата "шарена сол", тоест със солено. Казват се " Перашки"! ( между другото "перашки" казват на великденските яйца в северозападна България :) ) Това е на всеки по вкуса, както е казал автора може да се поръси с пудра захар, а в нашето семейство ги ядем със мед! Да ви е сладко.
5
12
Mariq
Mariq
12.10.2013 15:05
Мекичките станаха прекрасни :)Много са вкусни, благодаря за добрата идеята :)
2
25

Виж всички коментари или напиши такъв