gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Класическа българска мусака

Класическа българска мусака

TediGoTediGo
Новак
2819937274
Класическа българска мусака
Снимка: TediGo
1 / 3
26/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Не мислим, че има човек, който да не обича класическата българска мусака"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • червени пиперки - 1 бр. по - голяма
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 .л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • за полива
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.

Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.

Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.

След това добавяме картофите и подправките и разбъркваме хубаво.

Когато картофите изменят цвета си и омекнат малко, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Сваляме от котлона. Изсипваме мусаката в голяма тава и слагаме в предварително загрята фурна да се запече.

Когато картофите са готови, заливаме мусаката с полива, приготвен от изброените продукти.

Печем мусаката до златисто.

Рецептата за мусака е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: