gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Цяла ципура на фурна с билки

Цяла ципура на фурна с билки

Кристина БоневаКристина Бонева
Новак
2199172124
Цяла ципура на фурна с билки
Снимка: Кристина Бонева
1 / 4
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
"Апетитен начин за приготвяне на ципура, с който ви пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се почиства, измива и подсушава с кухненска хартия. Върху едната страна на рибите се правят разрези с нож и там се поставят няколко парченца лимон.

Посоляват се обилно отвън и се поръсват с черен пипер и сол отвътре. В корема им се слагат билките, чесъна и по 1-2 парчета лимон. Рибите се слагат в намазнена тава и поливат със зехтин.

Ципурата се пече под фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути. След което фолиото се маха и цялата ципура на фурна с билки се допича за още 10 минути.

Вкусната печена риба се поднася с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: