Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с айсберг и пилешко

Салата с айсберг и пилешко

СветльоСветльо
Новак
13
Салата с айсберг и пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1 глава
  • пилешки гърди - 300 - 400 г /или бон - филе/
  • кисели краставички - 2 бр.
  • маслини - 5 бр. зелени + 5 бр. черни
  • каперси - 1 с.л. мариновани
  • яйца - 3 бр. сварени
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за соса
  • майонеза - 125 г пушена
  • топено сирене - 125 г
  • кисели краставички - 1 бр. + 1 с.л. от марината им
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка или бял
  • чесън - 1 - 2 щипки на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа накъсваме айсберга на едро с ръце, добавяме нарязаните на тънки ивици кисели краставички, после нарязваме на ивички и добавяме предварително запечените на тефлонов тиган /без мазнина/ пилешки филенца, каперсите, нарязаните и обезкостени маслини, нарязаните на дребно белтъци /жълтъците ги оставяме настрана/.

Посоляваме и доливаме със зехтина. Салатата се разбърква и се поднася полята със соса, а най-отгоре настъргваме на ситно ренде отделените жълтъци /по един за всяка порция/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка: