Начин на приготвяне
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа шупне. След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес. Сместа не бива да е рядка, но не бива и да е прекалено гъста. В противен случай соленките ще станат много твърди.
Фурната е предварително загрята.
С помощта на две чаени лъжички правя купчинки върху намазана с олио тава, които са леко разделени една от друга, тъй като при печене леко се надуват. Оформете ги във вид на лентички, да станат като соленки.
По желание могат да се посипят с мак, сусам или други ядки. Пека на слаба фурна, докато соленките се втвърдят.
Оставям леко да се охладят и консумирам с хубаво българско вино.