Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Пръчици от тиквички по италиански

Пръчици от тиквички по италиански

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Пръчици от тиквички по италиански
Снимка: Христинка Колева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хрупкави пръчици от тиквички - невероятни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • брашно
  • галета - 5 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • копър - 1 стрък
  • сол - 1 щипка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се разрязват напречно на две. След това на дебели филии, като всяка филия се нарязва на пръчици.

Посоляват се.

Яйцето се разбива и се разрежда с млякото.

Пармезанът се настъргва на дребно ренде и се смесва с галетата и ситно нарязания копър.

Всяка пръчица се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето и накрая в галетата.

Солените пръчици се подреждат в тава застлана с хартия за печене.

Поръсват се със струйка зехтин и биреното мезе се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Поднасят се с млечно-чеснов сос.

Приятен апетит!

Пръчиците от тиквички по италиански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: