Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с патладжан

Хумус с патладжан

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"И да не забравите за препечените филийки, защото така е най-вкусният начин за хапването на хумус с патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • нахут - 1 консерва
  • тахан - 4 с.л.
  • лимони - сок от 1 бр.
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан на ситно
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните наполовина по дължина, посолете ги и ги оставете да се отцедят за 30-тина минути. Измийте и ги подсушете в готварска хартия.

Застелете с готварска хартия тавичка за печене и наредете патладжаните с кората нагоре. Печете докато не омекнат.

Изгребете с лъжица вътрешността им и оставете настрани. В блендер сложете нахута, тахана, чесъна, 2 с.л. зехтин, лимоновия сок и смелете до получаване на гладка смес.

Прибавете патладжана, още 2 с.л. зехтин, магданоза и отново смелете. Поръсете с кимиона, червения пипер и объркайте добре. Сипете хумуса в купа и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина
Мартина
моят блендер малко се затрудни със смилането на първата порция .... стана доста гъста каша, но като добавих патладжана стана по-добре. Пределено е вкусно
11.04.2014 23:40
ммм
ммм
мммммммммм перфектно се полу4и
21.10.2013 10:41