gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Орехово Песто

Орехово Песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Орехово Песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
14/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Към каквото ви дойде на ум може да добавите ореховото песто - пристрастяващо вкусно е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пармезанът се смила на прах и към него се добавят орехите, сол, черен пипер и 80 г от зехтина.

Откъсват се листенцата на магданоза и също се добавят към останалите продукти.

От зелената подправка може да се добави и повече - до цели 50 г.

Аз лично харесвам магданоза да е по-малко, за да преобладават орехите.

Всичко се смила отново заедно, след това пестото се доовкусява с още сол и пипер, ако е необходимо. Долива се и останалият зехтин, а може и още от него.

Пестото се разбърква и поднася с паста, към салати, с препечени филийки или дори към риба, птиче месо и печени зеленчуци.

Уникално вкусно и широко приложимо орехово песто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: