gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Ванилов пудинг с тапиока

Ванилов пудинг с тапиока

Ванилов пудинг с тапиока
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
14/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Бърз десерт от ванилов пудинг, приготвен с тапиока - препоръчваме го"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме млякото и сметаната в тенджера, кипваме за 1-2 минути и отместваме.

Добавяме ванилията, нишестето от тапиока и рикотата и разбъркваме.

Отделно разбиваме захарта и жълтъците.

Добавяме ги в горната смес, разбъркваме и изсипваме в малка форма за печене.

Печем пудинга на водна баня на 180 градуса 40 минути.

Оставяме ваниловия пудинг с тапиока да изстине и го прибираме в хладилника за 3-4 часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: