gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Нежен крем с маскарпоне и шоколад

Нежен крем с маскарпоне и шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Нежен крем с маскарпоне и шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
17/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции6
"Когато животът ви поднесе нещо горчиво, вие му сервирайте този шоколадов крем с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 120 г
  • черен шоколад - 50 г за разтапяне, 50% какао
  • бял шоколад - 50 - 60 г за разтапяне
  • сладкарска сметана - 130 мл
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете двата вида шоколад в сметаната и оставете да изстине.

Разбийте яйцата със захарта на гъсто, пухкаво кремче. Сложете при тях маскарпонето, като го добавяте на части при непрестанно разбиване до получаване на хомогенна смес.

Ако суровите яйца ви притесняват, може да ги разбиете на водна баня при слаб огън.

Този крем с маскарпоне и шоколад може да сервирате на два отделни пласта, слагайки от шоколада и отгоре от крема с маскарпоне. В този случай трябва да оставите пластът с шоколад да стегне в хладилник, преди да добавите маскарпонето.

Другият вариант е да смесите бялата и шоколадовата смес и да разбиете до хомогенност.

Разпределете в 6 чашки и преди да сервирате охладете кремчетата, за да стегнат.

Да ви е сладко!

Нежният крем с маскарпоне и шоколад е готов.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: