Гръцки сладки

Гръцки сладки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
19/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
80
"Гръцки сладки за всеки ден, всеки повод и всички гости, които решат да ни посетят днес"

Необходими Продукти

  • масло - 350 г
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • бренди - 60 мл
  • орехи - 200 г запечени и смлени едро
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 850 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите слагаме на един ред в суха тава и запичаме. Охлаждаме ги напълно и смиламе.

Вземаме си купа и поставяме маслото, захарта и ванилената захар.

Разбиваме с миксер докато сместа стане гладка. Добавяме на тънка струйка към сместа зехтина, а след това и жълтъците - един по един.

Готовата смес разбиваме хубаво.

Изсипваме и брендито и отново разбиваме.

В друг съд смесваме брашното и бакпулвера и тях добавяме към маслената смес и объркваме докато се получи леко ронливо тесто.

От тестото оформяме топки с големина на орех, като по средата поставяме от смлените орехи и притискаме отново, като оформяме топче.

Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене и печем около 25 минути.

След като извадим от фурната оставяме в тавата 5 минути и после внимателно овалваме гръцките сладки в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: