Подлучен хайдушки кебап

25/09/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-6
  • Преглеждания общо3 744
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно добре почистените моркови, домати, люта чушка, целина, магданоз и копър. Смесете ги в дълбока купа и ги разбъркайте добре. Добавете олиото, черен пипер, стритото зърно бахар, пресования чесън и ги оставете на хладно поне за 30 минути.

Загрейте половината от маслото и запържете до златисто ситно нарязания лук. Посолете го и го прехвърлете в дълбок глинен съд. В остатъка от маслото запържете телешкото месо от всички страни, нарязано на малки кубчета.

Върху лука изсипете половината от зеленчуковата смес. Отгоре положете месото и покрийте с остатъка от нарязаните и овкусени зеленчуци. Залейте с бялото вино, покрийте плътно с лозови листа и печете поне 90-110 минути в средно загрята фурна (около 160-170 градуса).

Поднесете с гарнитура от задушен ориз или друга подходяща по избор.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар