Чорба от шарен боб с пресен джоджен
Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanomPotaje de judías pintas con hierbabuena
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Чорба от шарен боб с пресен джоджен

Чорба от шарен боб с пресен джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5523k2k2k7
Чорба от шарен боб с пресен джоджен
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
20/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1440 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
1540 мин.
Порции
6
"Ако не сте опитвали шарен боб досега, непременно си го пригответе по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 500 г
  • сух лук - 3 с.л.
  • сух морков - 2 с.л.
  • пресен джоджен - листа от 3 бр. стръка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сода - 3 щипки
  • зехтин - 4 с.л. Pomace
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 24 часа. Люспата на шарения боб е по-твърда и трябва добре да е накиснат преди варене.

След накисването, се слага да ври, като последователно се изхвърлят три пъти водата след завиране и се налива нова вода.

Бобът се вари в четвъртата вода. След като заври четвъртата вода, се прибавя содата.

След като содата кипне, се разбърква много добре и се прибавя сухият лук и сухият морков.

Оставя се да ври 60 мин. на бавен огън, като периодично се разбърква.

След 60 мин. се прибавят червеният пипер, зехтин и сол.

Ври още 20 мин., след което се прибавя ситно нарязания джоджен и мащерка.

Ври още 20 мин., след което котлона се изключва и боб чорбата се оставя похлупена върху котлона. Чорбата от шарен боб с пресен джоджен е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: