Начин на приготвяне
1. Шоколадът се начупва и се разтапя на водна баня до кремообразна консистенция.
2. Разтопеният шоколад се разделя по равно в 2 чаени чаши.
3. Прибавя се гореща вода и се разбърква до пълно смесване.
4. Прясното мляко се стопля и се прибавя, след което се разбърква.
5. Прибавя/т се по 1-2 капачки от ягодовия сок във всяка чаша и се разбърква.
6. Прибавя се по 1 ч.л. мед във всяка чаша и се разбърква.
7. Прибавя се по половин капачка от алкохола във всяка чаша и се разбърква.
8. Прибавя се по половин ч.л. канела във всяка чаша и се разбърква. При желание канелата може да е на пръчици.
9. Препоръчително е горещият шоколад с алкохол да се разбърква периодично, докато се пие, тъй като бързо се сгъстява.
Рецептата за домашен горещ шоколад с алкохол е изпълнена.