gotvach.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с мас

Наложена баница с мас

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
7154k2k3k3
Наложена баница с мас
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ако се чудите какво да правите днес, защо не си хапнете вкусна наложена баница, пък през това ще измислите план"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч. разтопена за намазване
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 350 г
  • извара - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме последователно водата, захарта, солта, брашното и бакпулвера.

Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още брашно или вода.

Оставяме тестото за 10 минути да се отпусне и го разделяме на 6 топки.

Всяка топка разточваме на тънка кора и редим една върху друга, като намазваме между тях с по 1 ч.л. свинска мас.

В купа смесваме продуктите за плънката.

Намазваме тава за печене с малко свинска мас, отгоре поставяме една кора и разпределяме 2 пълни лъжици от плънката, отгоре поставяме втора кора и така редим до последната кора.

Отгоре намазваме наложената баница със свинска мас и нарязваме баницата на квадрати.

Печем наложена баница с мас на 200 градуса около 25 минути до златисто.

Баницата се яде топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: