Айвар апетитка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7234k2
Айвар апетитка
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С айвар апетитката имаме нужда само един хляб - после положението е стой и гледай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За айвар апетитка чушките и патладжаните се пекат във фурна или скара, и се белят.

Режат се на парчета и след това се минават през блендера.

Лютите чушлета също се блендират.

Добавят се нарязаните чесън, копър и магданоз.

Овкусяваме айвара се със солта, оцета, захарта и препърженото олио.

Всичко се разбърква много добре и апетитката се поднася като предястие с пърленка или препечени филии.

Този пикантен зеленчуков пастет е страхотна разядка. Може да се ползва и като гарнитура за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: