Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сладки банички с крем

Сладки банички с крем

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Сладки банички с крем
Снимка: Аника Войт
1 / 3
28/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
22
"Сладки банички с крем - започнеш ли да ядеш, не можеш да спреш, но и защо..."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 г)
  • прясно мляко - 1 л.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • яйца - 3 бр. ( само жълтъци)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете прясното мляко, добавете захарта заедно с ванилията и сложете съда на котлона. Разбърквайте на често.

Изчакайте течността за започне да заври и намалете на ниска степен силата на котлона.

Тогава добавете една чаша грис. Важно е да не спирате да бъркате, за да не загори на дъното на съда. Бъркайте докато не се образува гъст млечен крем.

Започнете да добавяте и яйцата. Едно по едно, като отново не спирате да бъркате. Две минути след последния жълтък, отделете съда на страни за да се охлади леко.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Отворете пакета и корите за баница.

Вземете една кора и я намажете леко с предварително разтопеното масло. Над нея сложете още една кора и отново намажете леко с маслото.

От края на по-късата страна на кората сложете малко от млечния крем. Започнете да завивате на руло, като накрая завъртете и краищата навътре (затворете баничките от всички страни).

Поставете баницата в предварително застлана с хартия за печене тава.

По гореописания начин направете и останалите кори и сладка плънка.

Сладките банички с крем сложете в предварително загрятата фурна на 180 градуса до златисто (20- 25 минути).

При сервирате поръсете обилно с пресята пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: