Ябълков грис с рожков
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Ябълков грис с рожков

Ябълков грис с рожков

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3392k1k6653
Ябълков грис с рожков
Снимка: Аника Войт
1 / 6
29/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Само за 30 минути можете да направите един десерт с грис, ябълки и рожков, който да поднесете охладен за закуска, десерт или като междинно хранене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги почистете от семките им.

Нарежете ги на ситно.

Сложете около 750 мл вода да заври. Добавете захарта и ябълките. Оставете сместа да поври 5 минути под капак.

Изключете котлона и оставете да изстине малко. Пасирайте до еднородна смес.

В друга подходяща тенджера сложете да кипне прясното мляко. Намалете на минимална степен силата на котлона и добавете гриса, ябълковото пюре и рожков. Варете до сгъстяване на грис крема.

Изсипете в десерти купи или чаши и приберете в хладилника за поне час.

Ябълковия грис с рожков може да понесете за закуска, десерт или междинно хранене както на деца, така и на възрасти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: