gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата Бурата тип Хепи

Салата Бурата тип Хепи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Салата Бурата тип Хепи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Салата Бурата, в която ще намерите перфектното съчетание на вкусове, които се допълват съвършено и радват небцето"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. средни или 1 бр. голям
  • авокадо - 1 бр. голямо
  • рукола - 2 шепи
  • бурата - 150 г биволска
  • песто - 1 - 2 с.л. босилеково
  • зехтин - 2 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • балсамова редукция - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете доматите и авокадото на едро. Руколата измийте под студена течаща вода и оставете хубаво да се отцеди от капките.

Освен зелените листа от рукола понякога добавям и шепа валериана, макар да не присъства в оригиналния вид на салатата с бурата. Давам го като допълнителна идея.

Сложете всичко, подготвено до момента, в купа и овкусете с пестото, зехтин и сол.

Друг съвет: Ако нямате готово песто на момента, просто накъсайте свежи листа босилек и поръсете с пармезан на прах. Хубаво би било да се добавят и запечени кедрови ядки.

Прехвърлете зеленчуковата салата в салатиера и в центъра сложете бомбичката от сирене бурата, подсушена от течността, от която сте я извадили.

Поръсете с балсамова редукция и поднесете.

Аз използвам два вида балсамова редукция - обикновена и малинова, за повече разкош.

Класически вкусове, които си подхождат много и резултатът е една страхотна, вкусна салата Бурата тип Хепи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: