Напукани меденки

Напукани меденки

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
1983k5884671
Напукани меденки
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции50
"Напукани меденки за вкусна почерпка на гостите или приятна изненада за семейството"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с двата вида сода.

В купа се поставят яйцето, меда, олиото, захарта и подправките. Разбиват се с миксер.

Към течната смес по-малко се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Получава се меко и лепкаво тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладиник за 1 час.

От тестото се късат топчета с големина на голям орех. Овалват се обилно в пудра захар и меденките се нареждат в тава постелена с хартия за печене.

Напуканите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

Получават се около 50 бр. много вкусни напукани меденки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: