Мариновани паладжани в буркани

24/09/2013
Таня Гатева
отТаня ГатеваНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 384
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 кг
  • чесън - 2 глави
  • за маринатата
  • сол - 150 г
  • винен оцет - 500 мл
  • вода - 700 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 връзки
  • черен пипер - 5 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на ивици. Осолете ги и ги оставете поне 4-5 часа за да се отцедят от горчивия сок. Изплакнете зеленчуците от солта.

Смесете продуктите са маринатата и ги кипнете. Намалете огъня и бланширайте патладжаните за 5-6 минути в марината.

Подредете патладжаните в буркани, като тук-там сложите едро нарязан чесън. Допълнете с останалата марината и стерилизирайте за не повече от 5-6 минути.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ralitsa Veselinova
Ralitsa Veselinova
01.11.2013 02:33
Грета, доста тъп въпрос, патладжаните се бланшират в марината.
И браво на авторката- стават страхотни!
Лесна и бърза рецепта, поздравления!
2
8
Gyuldzhan Raschidova
Gyuldzhan Raschidova
20.10.2018 02:17
Ралица,защо да е ТЪП въпроса?!
Аз също не разбрах, защо трябва да се бланшират, не се ли запържва първо в мазнина и след това да се бланшира?
Не всеки се ражда професор като вас!
0
0
Gyuldzhan Raschidova
Gyuldzhan Raschidova
20.10.2018 02:17
Ралица,защо да е ТЪП въпроса?!
Аз също не разбрах, защо трябва да се бланшират, не се ли запържва първо в мазнина и след това да се бланшира?
Не всеки се ражда професор като вас!
0
0
Gyuldzhan Raschidova
Gyuldzhan Raschidova
20.10.2018 02:17
Ралица,защо да е ТЪП въпроса?!
Аз също не разбрах, защо трябва да се бланшират, не се ли запържва първо в мазнина и след това да се бланшира?
Не всеки се ражда професор като вас!
0
0
Gyuldzhan Raschidova
Gyuldzhan Raschidova
20.10.2018 02:17
Ралица,защо да е ТЪП въпроса?!
Аз също не разбрах, защо трябва да се бланшират, не се ли запържва първо в мазнина и след това да се бланшира?
Не всеки се ражда професор като вас!
0
0
грета
грета
29.09.2013 15:06
Не разбрах защо трябва да се бланшират патладжаните след като се смесват с маринатата и се кипват?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв