gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Неустоими тексаски ребърца

Неустоими тексаски ребърца

Кирилова452Кирилова452
Чирак
4840395348
Неустоими тексаски ребърца
Снимка: Кирилова452
1 / 5
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
7
"Неустоими тексаски ребърца, които ви съветваме да приготвите още днес - всички на трапезата ще останат много доволни"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 2.500 кг или свински
  • черен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л. равна
  • сол - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 1/2 с.л
  • суха горчица - 1/2 с.л. или обикновена
  • лимони - 1 /2 бр.
  • за соса
  • кетчуп - 200 г (качествен)
  • ябълков оцет - 30 мл (качествен)
  • кафява захар - 30 г
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 30 мл
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 малка глава
  • горчица - 1 ч.л
  • лют сос - 1 к.л. или лют червен пипер
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските или телешките ребра се почистват от ципите, след което се натъркват добре с лимоновия сок от двете страни.

Оставят се да престоят 10-15 мин.

През това време в купа се сместват сухите подправки. Върху месестата част на ребрата се правят леки прорези, след което се обтриват добре с подправките от двете страни.

Овкусените ребърца се поставят в подходяща тавичка, добавят се 300 мл вода, покриват се с фолио и се печат на 200°C за два часа и половина.

Половин час преди ребърцата да се извадят от фурната, се приготвя сосът. В касерола или малка тенджерка се смесват продуктите за соса, разбъркват се добре и се слагат на силен котлон до леко завиране.

След това котлонът се намаля на ниска степен и сосът се оставя да поври около 30 мин, като се разбърква периодично, за да не загори. След като се сгъсти, сосът се прецежда и се заливат печените ребърца с него.

Ястието се връща във фурната и се пече на горен реотан за 10-15 мин най- много.

Готовите тексаски ребърца се разрязват и се сервират топли с гарнитура по желание.

Забележка: В оригиналната рецепта ребърцата се печат четири часа на барбекю с капак, обвити в фолио или във фурна на 120°C.Ако имате търпение, може да опитате. Вкусът от барбекюто е невероятен.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: