Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вкусна палачинкова торта

Вкусна палачинкова торта

ИнаИна
Новак
129
Вкусна палачинкова торта2 / 2
24/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 3 пакетчета
  • олио - 10 мл
  • прясно мляко - 1.40 л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • брашно - 17 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • желатин - 2 пакетчета
  • сладко - 1 буркан
  • шоколад - 200 г течен
  • масло - 10 г краве
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките: 3 Яйца се разбиват със 1 чаша захар и олиото. Добавя се 400 мл мляко и 2 ванилии. 10 супени л. брашно се прибавя по малко, за да не се пропусне момента и да стане гъсто.

Накрая следва бакпулвера, а може и без него. От тази смес се правят около 18- 20 много фини палачинки. Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.

За млечния крем: Разбиваме 3 яйца с 1 чаша захар до побеляване, добавяме 6-7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично до сгъстяване на крема.

Разтваряме желатина със 100 мл вода да набъбне, после на водна баня или в микровълновата за кратко да се разтопи. Прибавяме желатина към леко охладения млечен крем и разбъркваме добре.

За Палачинковата торта: На дъното на форма с отделящо се дъно се застила една палачинка. Намазва се с млечния крем и се подреждат един ред от навитите палачинки със сладко.

Отново се намазва с крем, подрежда се още един пласт палачинки с пълнеж от течен шоколад. Накрая се завършва с крем и се заравнява. Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне.

Освобождава се от формата и се украсява с крем или шоколад, или с натрошени бисквити в моя случай. Тортата се реже така, че разрезът на палачинките да е ефектен. Украсява се по желание и с много фантазия.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
43
30
20
10
Дай твоята оценка: