Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Бутер сладкиш с маслен крем

Бутер сладкиш с маслен крем

Бутер сладкиш с маслен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Мекичък бутер сладкиш, в който сме скрили вкусен маслен крем за още по-голямо удоволствие"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • сладкарска сметана - 250 мл (35% неподсладена)
  • захар - 130 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично нишесте - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете сметаната, захарта и 150 мл от прясното мляко. Изчакайте да се разтопи захарта и махнете от котлона.

В купа смесете останалото мляко, яйцето и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел. На тънка струйка налейте сметаната като бъркате постоянно.

Сложете ванилията и върнете на котлона. Изчакайте да заври и да се сгъсти. Махнете масления крем от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте добре, завийте плътно със стреч фолио и оставете да изстине.

Изрежете кръгове от бутер тестото и надупчете с вилица. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние заедно с изрезките. Печете на 200 градуса до готовност.

Сглобете лесния бутер сладкиш, като сложите кръг бутер тесто, крем, отново тесто и завършете с крем.

Между пластовете, ако желаете може да сложите домашно сладко от боровинки. Натрошете върху крема изрезките бутер тесто.

Оставете бутер сладкиша с маслен крем в хладилника да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Прекрасен, лек и приятен сладкиш!
03.10.2020 16:30