Начин на приготвяне
В касерола сложете сметаната, захарта и 150 мл от прясното мляко. Изчакайте да се разтопи захарта и махнете от котлона.
В купа смесете останалото мляко, яйцето и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел. На тънка струйка налейте сметаната като бъркате постоянно.
Сложете ванилията и върнете на котлона. Изчакайте да заври и да се сгъсти. Махнете масления крем от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте добре, завийте плътно със стреч фолио и оставете да изстине.
Изрежете кръгове от бутер тестото и надупчете с вилица. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние заедно с изрезките. Печете на 200 градуса до готовност.
Сглобете лесния бутер сладкиш, като сложите кръг бутер тесто, крем, отново тесто и завършете с крем.
Между пластовете, ако желаете може да сложите домашно сладко от боровинки. Натрошете върху крема изрезките бутер тесто.
Оставете бутер сладкиша с маслен крем в хладилника да стегне.
Коментари