Хайдушка кавърма

НикиНики
Гуру
7746k3k4k3
Хайдушка кавърма
Снимка: Ники
1 / 2
05/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Добрата стара хайдушка кавърма, която задължително се поднася с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • чушки - 4 бр. 2 зелени + 2 червени
  • спанак - 1 шепа бланширан
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и запържваме до златисто. Изваждаме го и в същата мазнина си задушаваме нарязаните зеленчуци.

След като са се задушили, добавяме ги заедно с месото в глинен гювеч. Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме виното и 1/2 ч.ч. вода.

Слагаме кавърмата в гювеч в студена фурна и печем за около 1-1.30 часа - зависи колко водно искате да е ястието.

Изваждаме от фурната и прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен.

Поднасяме нашата хайдушка кавърма с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: