gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел с тиква и рикота

Крем карамел с тиква и рикота

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5383k2k8302
Крем карамел с тиква и рикота
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
05/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
"Такъв крем карамел се съмняваме, че сте опитвали - с тиква и рикота"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г нарязана
  • захар - 2 ч, ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • рикота - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 6 бр.
  • есенция портокал - 2 капки
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме парчетата тиква в тавичка и добавяме водата.

Слагаме във фурната на 200 градуса и печем до омекване.

Намачкваме тиквата и добавяме 1 ч.ч. захар и есенцията портокал.

Разбъркваме и връщаме във фурната.

Печем до изпаряване на течността и леко карамелизиране.

Изваждаме и оставяме за малко да се охлади.

Разбиваме яйцата с останалата захар. След това добавяме рикотата и отново разбиваме.

Наливаме прясното мляко, добавяме ваниловата захар и изливаме върху тиквата.

Печем крем карамела на 160 градуса 1 час до получаване на стегната консистенция.

Оставяме крем карамела с тиква и рикота да изстине напълно и прибираме в хладилника за една нощ.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: