Шоколадов сладкиш с тиква

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Шоколадов сладкиш с тиква
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Страхотен шоколадов сладкиш, чийто вкус разнообразяваме с не какво да е, а с тиква"

Необходими Продукти

  • За тиквения слой
  • тиква - 300 г печена
  • мед - 50 г или агаве
  • кардамон - 1 ч.л.
  • кокосово брашно - 60 г
  • За шоколада
  • кокосово масло - 100 г
  • мед - 70 г или агаве
  • какао - 40 г
  • кокосово брашно - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на вилица намачкайте добре печената тиква заедно с подсладителя, кардамона и кокосовото брашно.

Може да оформите топчета от сместа, а може и просто да я заравните с тавичка, покрита с хартия за печене.

За да приготвите шоколада, разтопете кокосовото масло и към него, добавете меда или агавето, какаото и кокосовото брашно. Разбъркайте много добре.

Залейте тиквения слой, може да го направите по най-различни начини и ще получите най-различни резултати:

- може да оформите топчета от тиквената смес и да ги залеете;

- може да направите един тиквен слой и отгоре да залеете с шоколада;

- може да сложите малко от шоколада на дъното, да го оставите в хладилника да стегне за 10-15 минути, отгоре да сложите тиквения слой и най-отгоре да излеете останалия шоколад;

- може да смесите двете смеси за сладкиша с тиква, дали напълно или леко, както прецените.

Съхранявайте в хладилник шоколадовия сладкиш с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: