Начин на приготвяне
С помощта на вилица намачкайте добре печената тиква заедно с подсладителя, кардамона и кокосовото брашно.
Може да оформите топчета от сместа, а може и просто да я заравните с тавичка, покрита с хартия за печене.
За да приготвите шоколада, разтопете кокосовото масло и към него, добавете меда или агавето, какаото и кокосовото брашно. Разбъркайте много добре.
Залейте тиквения слой, може да го направите по най-различни начини и ще получите най-различни резултати:
- може да оформите топчета от тиквената смес и да ги залеете;
- може да направите един тиквен слой и отгоре да залеете с шоколада;
- може да сложите малко от шоколада на дъното, да го оставите в хладилника да стегне за 10-15 минути, отгоре да сложите тиквения слой и най-отгоре да излеете останалия шоколад;
- може да смесите двете смеси за сладкиша с тиква, дали напълно или леко, както прецените.
Съхранявайте в хладилник шоколадовия сладкиш с тиква.