Агнешко на фурна по турски
Jagnjetina u rerni na turski način

Агнешко на фурна по турски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3732k1k2k4
Агнешко на фурна по турски
Снимка: Аника Войт
1 / 5
09/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Всяка минута чакане по приготвянето на агнешкото на фурна си струва - тази турска рецепта ни е сред любимите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За това апетитно агнешко печено нарежете месото на порции и го измийте добре под течаща вода.

Подсушете го с домакинска хартия или кърпа и го осолете и натрийте с черен пипер от всички страни. Намажете го добре с олио и оставете на страни.

Лука почистете и нарежете на ситно. Поставете го в купа и сложете при него нарязан на ситно магданоз и джоджен (може и сух).

Доматите обелете и нарежете на ситни кубчета. Прибавете и тях в купата. Подправете с сол и черен пипер и разбъркайте сместа.

Вземете тава, която достатъчно голяма. Сложете агнешкото месо, а отстрани допълнете с лука и доматите.

Залейте с една чаша и половина вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната.

За агнешкото на фурна по турски ще са му необходими около 2 часа печене на 180 градуса.

След като мине това време, може да откриете тавата и да запечете за още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: