Туршия от патладжани

28/09/2013
Marta
отMartaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 093
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладаните се измиват и обелват. Нарязват се на филии по дължина, след което се осоляват и оставят поне за 1-2 часа за да се отдели горчивия сос.

Олиото, оцетът и сол на вкус се смесват и кипват. Свалят се от котлона. Патладжаните се слагат в нагорещената смес и се оставят поне за 40 минути под похлупак.

Когато сместа изстине, маринованите патладжани се подреждат в буркани, като между всеки пласт се поставя по няколко чери скилидки чесън и ситно накълцан магданоз, във всеки се налива по малко от маринатата.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на сухо и хладно за 10 дни.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар