Овчи обреден курбан

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494905k
Овчи обреден курбан1 / 2
28/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Щом сте нарекли да правите курбан с овче месо - то направете го по тази рецепта, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • овче месо - 1.5 кг с кост
  • лук - 200 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • бахар - 1 зълно
  • соб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа. Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със студена вода. Кипнете и варете на тих огън, като периодично отпенвате Оставете месото да ври поне 60 минути.

Добавете подправките и ситно нарязания лук и варете още 25 минути.

Извадете свареното месо, обезкостете го и го разпределете в чинии. Залейте с бульона от варенето и поднесете горещо. По желание може да поръсите с малко пресен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: