gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота

Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4792k2k9375
Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
"Крехки пуешки бутчета, които ще хапвате, приготвени с рикота и моцарела - тази рецепта радва небцето"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват и измиват много добре.

Слагат се в тенджера с дафинов лист 3 бр., ракията и студена вода.

Варят се 60 мин, като периодично се отпенват.

След като се сваряват, се изваждат и се оставят да се охладят.

Бутчетата се обезкостяват и се нарязват на едри парчета.

Месото се слага в тенджера с капак.

Киселото мляко, рикотата и нарязаната на едро пушена моцарела се разбъркват с пасатор.

Прибавя се солта и зехтина и се разбърква с пасатора.

Сместа се изсипва върху месото.

Прибавят се пуешките бутчета с пушена моцарела и рикота се дафинов лист 3 бр.

Пече се 20 мин под капак на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: