Топло маринована скумрия
Topla marinirana skuša
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Топло маринована скумрия

Топло маринована скумрия

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3492k8032k1
Топло маринована скумрия
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
13/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Това е просто подарък в чиния - порция топло маринована скумрия в комбинация с цели две салати"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • синап - 1/2 к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 150 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • цвекло - 1 глава
  • картофи - 700 г
  • масло от бял трън
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства добре и се отстранява главата. Рибата се разрязва на 2 по дължина. Получават се 4 филета. Всяко от тях се нарязва на 2 парчета.

В тиган се слагат черният пипер, дафиновият лист и синапът.

Добавят се солта и захарта. Добавят се оцетът и бялото вино.

Едната глава лук се почиства и нарязва на кръгчета. Единият морков се обелва и измива. Нарязва се на кръгчета. Добавят се в тигана. Слага се да заври. Оставя се да поври 5 минути.

Добавя се рибата, като се готви за около 30 секунди от всяка страна.

Готовата риба се слага в стъклен съд. Полива се с останалата марината.

Оставя се в хладилника за 24 часа.

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се поливат с вода. Варят се до готовност. Отцеждат се и се оставят да изстинат. Нарязват се на кубчета.

Другата глава лук се почиства и нарязва на полумесеци. Добавя се.

Овкусява се със сол, оцет и масло от бял трън. Разбърква се.

Картофената салата за нашата маринована риба е готова. Цвеклото и останалите моркови се обелват и измиват. Настъргват се в голяма купа.

Овкусяват се със сол, оцет и масло от бял трън. Разбърква се.

Сглобявя се порция с картофена салата, салата от кореноплодни и топло маринована скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: