gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Капама»Моята сполучлива капама

Моята сполучлива капама

Моята сполучлива капама
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
14/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
"Бихме казали доста сполучлива капама, на която нетърпеливо чакаме да се насладим, но знаме, че хубавите неща изискват време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешките ребърца по 2 или 3 на брой, като поръсваме със сол, черен пипер, джоджен и малко олио.

Нарязваме и свинското месо на късове и тях овкусяваме.

Нареждаме ги в намазан с олио глинен гювеч.

Обелваме си картофите и доматите, като нарязваме на по-големи парчета.

Морковите измиваме добре и тях също.

В голяма купа изсипваме всички зеленчуци, както и замразените, и поръсваме с олиото и червения пипер.

Разбъркваме добре и прибавяме към месото.

Поливаме с виното, похлупваме с капака и изпичаме в умерена фурна за около 2 часа и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: